Kattenliefhebbers in de rij voor graatmagere poes Splinter

Het gaat al beter met Splinter. Foto: Stichting Poezensnuitjes

– Reacties, reacties en nog reacties ontvangt Stichting Poezensnuitjes over de graatmagere poes Splinter die in Velp is gevonden. Iedereen wil het beestje graag hebben. Een dikzak is Splinter nog lang niet, maar het gaat de goede kant op.

Splinter dwaalde rond in een loods in Velp en bleek slechts één kilo te wegen waar dat zeker drie kilo zou moeten zijn. Een week na de vondst en na veel krachtvoer weegt Splinter al 1,4 kilo. “Ze begint nu ook iets meer te bewegen, al kost dit haar wel veel energie. Maar vanmorgen zat ze ineens boven in de krabpaal”, noteert de opvang zondag op Facebook.

Nog geen eigenaar

Op het eerste bericht over de vondst van de ‘gruwelijk magere’ kat kreeg Stichting Poezensnuitjes wagonladingen reacties. Een eigenaar heeft zich echter nog niet gemeld.

Veel mensen zeggen Splinter graag in huis te willen nemen, maar adoptie is voorlopig nog niet aan de orde. “Ze heeft veel tijd nodig om op krachten te komen en haar lijfje te laten herstellen. En die tijd krijgt ze ook van ons”, aldus de stichting. Eventueel mag het beestje binnenkort wel alvast naar een gastgezin.