Spannende schaakmiddag in Theothorne voor jong en volwassenen

Dierense Schaakvereniging Theothorne. Foto: Jan Eggink

– De Dierense schaakvereniging Theothorne organiseerde zaterdag een simultaanwedstrijd tegen schaakmeester Hans Böhm. De schaakvereniging vierde zo haar 55 jarig lustrum. En wethouder Ronald ter Hoeven deed het openingswoord.

Tijdens het openingswoord was Ronald ter Hoeven heel stellig: “Schaken is een sport.” Daar is wat hem betreft geen enkele twijfel over mogelijk. Schaken traint het brein en kent een lange wedstrijdtraditie.

Dieren is op nationaal niveau al heel lang met de schaaksport verbonden. Elk jaar wordt in Dieren het Open Nederlands Kampioenschap gehouden. Wat de wethouder betreft mag Dieren ook internationaal bekendheid krijgen.

Dierense Schaakvereniging Theothorne – Foto: Jan Eggink

Ook een sport voor de jeugd

Na de openingswoorden van voorzitter Wilma Dufrenne en de wethouder ging het simultaanfeest van start. De wethouder deed de eerste zet aan één van de 12 borden van de jeugdschakers. Niemand kon schaakmeester Hans Böhm verslaan maar Ceder Koppelaar en Rick Boerman boden volgens hem de meeste weerstand. Alle jeugdspelers ontvingen na afloop een herinneringsmedaille.

Dierense Schaakvereniging Theothorne – Foto: Jan Eggink