Politie houdt wekelijks inloopspreekuur in buurthuis van Velp

Politie houdt wekelijks inloopspreekuur in buurthuis van Velp. Foto: Martin Slijper

– De politie probeert op veel manieren met de burgers in contact te komen. Dat doen ze via wijkgenten in de buurt maar ook via een inloopspreekuur. Dit gebeurt momenteel in de dorpen Velp en Dieren.

Studio Rheden ging op bezoek bij buurthuis De Poort aan de Heeckerensstraat 201 in Velp-Zuid. Daar heeft de politie elke woensdagmiddag een spreekuur van 13.00 uur tot 14.30 uur. En naast de politie zijn er ook vaak collega’s van de handhaving aanwezig.

Laagdrempelig en persoonlijk gesprek

Het spreekuur bestaat al sinds de zomer van 2022 in Velp. Op het spreekuur in het buurthuis kunnen inwoners van Velp op een eenvoudige en laagdrempelige manier een persoonlijk gesprek hebben met politie en handhaving. Dit kan even rustig aan een tafeltje met een kopje koffie of aan de bar.

Het blijkt dat mensen liever in een buurthuis langs komen dan op het politiebureau. Daarnaast kan je in het buurthuis ook in gesprek met andere partijen (Viavare en Incluzio) waardoor de lijntjes ook erg kort zijn tussen alle partijen.

Viavare en Incluzio

Ook is er iemand van woningcorporatie Vivare aanwezig. De corporatie bezit namelijk ruim 8600 huurwoningen in de hele gemeente Rheden. Heeft iemand problemen met z’n woning, buren, is er sprake van overlast of een vermoeden van illegale activiteiten in de buurt? Dan is het mogelijk om daarover in gesprek te gaan met een iemand van Vivare.

En daarnaast is er een vrijwilliger van Incluzio. Deze organisatie is door de gemeente Rheden ingehuurd. Incluzio is bereikbaar voor vragen op het gebied van werk, gezondheid, schulden, jeugd en gezin.

Spreekuur in Dieren

Sinds begin 2023 is er ook een wekelijkse spreekuur in Dieren. Dit is een logische uitbreiding op de locatie in Velp. Dit spreekuur is in de Van der Duyn van Maasdamstraat 31 in Dieren (in Pand 31). Het inloopuurtje is daar om de twee weken op dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.