Harderwijkerweg in Dieren opnieuw dicht door asfaltwerkzaamheden

Harderwijkerweg Dieren. Foto: Google Maps

– Werknemers van NTP voeren vanaf maandag 13 maart tot en met vrijdag 17 maart in opdracht van de gemeente Rheden asfaltwerkzaamheden uit aan de Harderwijkerweg in Dieren. Daarom wordt de weg compleet afgesloten vanaf het kruispunt Harderwijkerweg-Imboslaan tot het kruispunt Harderwijkerweg-Rode Kruislaan.

Op vrijdag 10 maart 6.00 uur starten al de voorbereidende werkzaamheden voor het asfaltwerk op de Harderwijkerweg vanaf het kruispunt Harderwijkerweg-Imboslaan tot het kruispunt met de Harderwijkerweg-Geitenbergweg. De voorbereidende werkzaamheden bestaan uit het frezen van de bestaande asfaltverharding. Deze werkzaamheden maken onderdeel uit van het project Groot Onderhoud Harderwijkerweg en vinden plaats

Volledige wegafsluiting Harderwijkerweg

Vanaf maandag 13 maart 6.00 uur tot en met vrijdag 17 maart 19.00 uur is de Harderwijkerweg afgesloten voor al het verkeer vanaf het kruispunt Harderwijkerweg-Imboslaan tot het kruispunt Harderwijkerweg-Rode Kruislaan. Het kruispunt Harderwijkerweg-Geitenbergweg is hierbij vanaf maandag 13 maart vanaf 6.00 uur ook afgesloten voor al het verkeer. Tijdens deze afsluiting wordt de bestaande asfaltverharding verder gefreesd, wordt nieuw asfalt aangebracht, krijgen de twee kruispunten met verkeerslichten nieuwe detectielussen en komen er nieuwe putranden in weg. Uit veiligheidsoverwegingen is het noodzakelijk om het werkvak volledig af te sluiten, omdat er groot materieel (vrachtauto’s, asfaltfrezen, asfaltmachines en walsen) wordt ingezet.

Tijdens de werkzaamheden worden auto’s en fietsers omgeleid via omleidingsroutes. Begin april wil NTP starten met (fase 2B) het aanbrengen van asfaltverharding op de Harderwijkerweg vanaf het kruispunt Rode Kruislaan tot aan de Beatrixlaan.