Opnieuw fietser aangereden op gevaarlijk rotonde in Velp

Fietser aangereden op rotonde in Velp. Foto: Martin Slijper

– Opnieuw was het maandagmiddag raak op de hoek van de Arnhemsestraatweg en de Nordlaan in Velp. Daar werd een fietser geschept door een auto die de Nordlaan wilde inrijden. De automobilist zag de fietser over het hoofd waardoor de fietser met zijn fiets op het wegdek viel.

Voor de zekerheid hebben omstanders toch 112 gebeld. Het slachtoffer op de fiets is door medewerkers van de ambulance nagekeken en kon daarna zijn weg weer vervolgen.

Omdat het ongeluk rond de spits gebeurde, ontstonden er lange files in het dorp. Omstanders hebben daarom tijdelijk het verkeer geregeld waardoor de files niet te lang werden.

Gevaarlijk rotonde

Volgens buurtbewoners gebeurd er elke week wel iets. Vaak loopt het redelijk goed af en hoeft er geen politie en ambulance bij te komen. De oorzaak van alle ongevallen is verschillend. Het rode wegdek van de fietsers is bij nat weer erg glad waardoor fietsers heel makkelijk onderuit gaan.

Daarnaast is het rotonde erg onoverzichtelijk en dus gevaarlijk, zo vertellen omstanders bij het ongeluk. Fietsers rijden veel te hard richting het rotonde, waardoor automobilisten de fietsers vaak te laat zien.

Fietser aangereden op rotonde in Velp – Foto: Martin Slijper