Crisisnoodopvang in Dieren voor vluchtelingen uit Oekraïne stopt

Schepen bij het kanaal. Foto: Studio Rheden

– Sinds half december vorig jaar liggen er twee schepen aan de zuidelijke meerpalen in de IJssel in Dieren voor de opvang van 80 vluchtelingen. Zoals afgesproken was deze opvang voor drie maanden. Inmiddels zijn de eerste vluchtelingen alweer naar elders verplaatst. Op zaterdag 18 maart vertrekken de laatste vluchtelingen en op maandag 20 maart gaan ook de schepen weg.

Burgemeester Carol van Eert: “Ik ben blij dat we deze mensen voor drie maanden een veilig en goed verblijf hebben kunnen bieden in Dieren. En daar hebben de omwonenden en niet te vergeten de Scouting Dieren ook zeker aan bijgedragen. Bedankt daarvoor. Ik had er al alle vertrouwen in dat het goed zou gaan en dat is ook zeker uitgekomen.”

Zie ook: Informatieavond over bijna 80 vluchtelingen emotioneel verlopen