Beleef de Faunadag bij kasteel Middachten

Kasteel Middachten. Foto: Studio Rheden

– Alles te weten komen over herten, reeën, zwijnen en moeflons op de Veluwe? Dat kan op zaterdag 25 maart 2023, tijdens de jaarlijkse Faunadag bij kasteel Middachten. Jachtopzichters vertellen daar over het Veluws faunabeheer, er zijn lezingen, (roofvogel)demonstraties, rondleidingen, een geweiententoonstelling en ook kinderactiviteiten.

De faunabeheerders leggen tijdens de jaarlijkse Faunadag ook verantwoording af aan elkaar en de maatschappij. Alle geweien van herten, reebokken en moeflons en de slagtanden van de mannelijke wilde zwijnen die het afgelopen seizoen op de Veluwe zijn geschoten, komen naar Middachten. Daar worden ze gekeurd door een keuringscommissie en vervolgens in het kasteel en bijgebouwen tentoongesteld voor het publiek.

Er zijn veel activiteiten, waaronder roofvogeldemonstraties, geweienpresentatie en -verkoop, optredens jachthoorblazers, lezingen over de wolf, ecoducten en nachtzichtapparatuur, educatieve kinderactiviteiten; o.a. uilenballen pluizen, schminken, diverse informatiestands, mandenvlechter, wildslachter, visroker, wildhapjes proeven, preparateur aan het werk en rondleidingen.

De Faunadag is een gezamenlijk initiatief van de Wildbeheereenheden op de Veluwe, Vereniging het Reewild, en vereniging het Edelhert. De Faunadag is zaterdag 25 maart gratis toegangkelijk van 10.00 tot 17.00 uur. Rondleidingen langs de geweien zijn er om om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.