Na bijna 50 jaar auto’s nu self storage in Dieren

Auto Jurrius Dieren. Foto: Google Maps

– Vijftig jaar was het een begrip in Dieren en omstreken: Auto Jurrius. In het pand op de hoek van de Imboslaan en de Kanaalweg opent Storage Share deze week een self storage-locatie.

Wie langs het pand op de doorgaande weg tussen Dieren en Eerbeek rijdt ziet nu geen auto meer staan. In plaats daarvan staan rijen self storage-boxen klaar om gevuld te worden met spullen. Hier huur je beveiligde self storage-boxen van 2 tot 12 m².

“Of het nu gaat om tijdelijke opslag vanwege een verhuizing, een rommelkamer die ontruimd moet worden vanwege de komst van een baby of een scheiding waardoor je ineens ergens meubels en andere zaken moet stallen: een opslagruimte komt vaak van pas”, vertelt Julian Doorten, mede-eigenaar van Storage Share.

Auto Jurrius

De broers Theo en Peter Jurrius verhuren het pand sinds maart 2017. Daarvoor stonden ze zelf aan het roer van hun autobedrijf Auto Jurrius: “Wij waren Ford-dealers, verkochten tweedehands auto’s en hadden een werkplaats”, blikt Theo Jurrius terug. “Daarnaast verhuurden we een tankstation. Dat laatste doen we nog steeds.”

Showroom op luchtkussens

Theo en Peter trokken in 1987 in het bedrijfspand aan de N786. ”Sinds 1988 gingen we als Ford-dealer aan de slag. Dat had nog heel wat voeten in de aarde. Ford stelde continu hoge eisen aan het gebouw. Anders mochten we niet hun merknaam aan ons bedrijf blijven verbinden”, vertelt Theo Jurrius. ”Dat betekende onder andere dat we in 2006 de showroom een meter omhoog moesten brengen. Een oppervlakte van 1.200 m² ophogen, doe je natuurlijk niet van de ene op de andere dag. Uiteindelijk is het pand op een soort luchtkussens gezet om dit mogelijk te maken. Vereist was dat het windstil was, om te voorkomen dat de boel zou instorten.”

Volgens de broers werd het klusje, na een grondige voorbereiding, in één dag geklaard. “Overal kwamen mensen vandaan om te kijken. Gelukkig is het allemaal goed gegaan.”

Met 500 tot 550 verkochte auto’s per jaar, een vaste klantenkring van zo’n 1.400 personen en 200 tot 300 tankbeurten per dag was Auto Jurrius een goedlopend bedrijf. In 2017 zetten de broers er toch een punt achter en verhuurden ze het pand aan Autobedrijf Wijnne.

Theo Jurrius: “Zij hebben er vijf jaar ingezeten, maar besloten hun huurcontract niet te verlengen vanwege covid, personeelsgebrek en omdat het steeds moeilijker werd om aan goede auto’s te komen.” Zodoende stond het bedrijfsgebouw aan de Imboslaan enige tijd leeg, totdat Doorten van Storage Share aanklopte.