Centrummanager stopt, maar Koningsdag in Velp gaat door

Koningsmarkt in Velp . Foto: Martin Slijper

– Gaat Koningsdag dit jaar door in de hoofdstraat van Velp? Dat was de vraag van Velpenaren afgelopen weekend. Diverse inwoners en ondernemers uit Velp hadden namelijk vernomen dat organisator Marloe Kuster per direct was gestopt. Ze was de centrummanager van ondernemersvereniging BIZ in Velp.

Marloe Kuster nam afgelopen donderdag na slechts drie maanden onverwacht afscheid als centrummanager van ondernemersvereniging BIZ Centrum Velp. Die taak werd begin dit jaar overgenomen door Kuster, maar die is nu opgestapt wegens onenigheid met het bestuur.

“De samenwerking tussen mij en het bestuur van BIZ centrum Velp is helaas niet werkbaar gebleken. Ik heb nog wel wat beloften gedaan aan ondernemers en organisaties, deze zal ik ook nakomen maar dan op persoonlijke titel als vrijwilliger.”

Koningsdag gaat door

Frank Martens, voorzitter van de ondernemersvereniging uit Velp, laat weten dat we dit jaar ondanks het vertrek van Kuster gewoon weer een mooi feest krijgen in de hoofdstraat van Velp. Het wordt dit jaar in opdracht van Biz voor het eerst georganiseerd door Happy Events uit Doetinchem.

Daarnaast organiseert Stichting Velp voor Oranje net als voorgaande jaren ook veel koningsdagactiviteiten met veel kraampjes. Die vinden onder andere plaats op de Rozendaalselaan.

Koningsmarkt Velp – Foto: Martin Slijper

Kuster nam in januari 2023 het stokje over van Jan Huurman. Hij was zes jaar lang de activiteitenregisseur van Veelzijdig Velp. Hij verzorgde ook jarenlang acties en evenementen voor het centrum van Velp waardoor het winkelen daar aantrekkelijk zou worden en blijven. Het bestuur van de ondernemersvereniging gaat nu op zoek naar een nieuwe centrummanager.