Tennisvereniging Dieren heeft nu ook drie padelbanen

Tennisvereniging Dieren heeft nu ook drie padelbanen. Foto: Studio Rheden

– Padel is één van de snelst groeiende sporten van Nederland. En dit kan nu ook bij tennisvereniging TV Dieren worden beoefent. Maar liefst drie banen zijn er gerealiseerd naast de tennisvelden achter activiteitenpark Veluwse Poort. De opening werd zaterdagochtend verricht door wethouder Doris Klomberg van de gemeente Rheden.

De voorzitter van de tennisvereniging Peter Lockhorst sprak zijn dank uit naar de wethouder die heeft bemiddeld en heeft geholpen tijdens de crisis die was ontstaan na een conflict met Polysport. Het daarna aangetreden bestuur is voortvarend te werk gegaan. Het bestuur heeft in 2020 direct plannen gemaakt voor paddelbanen die nu zijn gerealiseerd.

Padelbaan in Dieren – Foto: Studio Rheden

Padel is ontstaan in Zuid-Amerika en via Spanje overgewaaid naar Nederland. De sport vraagt minder technische vaardigheden dan tennis en wordt gespeeld met vier spelers in een glazen kooi. De racketsport is een kruising tussen tennis en squash. Populair onder jongeren, maar ook zeker geschikt voor de wat oudere beoefenaars.

Wethouder Doris Klomberg opent Padelbanen – Foto: Studio Rheden

Zie ook: Tennisvereniging Dieren krijgt padelbanen.