Treinverkeer lag stil door steekincident bij station

De politie doet onderzoek bij de trein waar het incident gebeurde. Foto: Persbureau Heitink

– Het treinverkeer tussen Arnhem en Zutphen lag zondagavond enige tijd stil door een steekincident in een trein. Hierbij viel een gewonde (22) en is een man (19) aangehouden. De trein was op dat moment in Dieren.

Een schermutseling op het spoor liep uit de hand. “Bij een vechtpartij in de trein is gestoken”, zegt een woordvoerder van de politie. “Op datzelfde moment stopte de trein op het station in Dieren. De verdachte ging er vandoor.” Hierop ging er een Burgernetmelding uit. Daarin stond dat de politie op zoek is naar een man met een bebloed gezicht. Omstanders werden verzocht de man niet zelf te benaderen. Volgens een fotograaf ter plaatse raakte een andere man gewond aan zijn hand.

Aanhouding

“We hebben deze man even later elders in Dieren aan kunnen houden”, vervolgt de woordvoerder. De aangehouden man is 19 jaar oud en komt uit Borculo. De andere betrokken man is 22 jaar oud en komt uit Bolsward. Hij ging ter controle naar het ziekenhuis en is niet aangehouden. “De trein kon even later verder.”

Inmiddels is de politie bezig met onderzoek. “We roepen mensen die iets hebben gezien of gehoord, en ons nog niet hebben gesproken, op om contact met ons op te nemen