Geen woningen meer op bedrijventerrein Haveland

Geen woningen meer op bedrijventerrein Haveland Foto: Studio Rheden

RHEDEN – Er komen geen woningen op het oude bedrijventerrein Haveland. De eigenaar van het inmiddels braakliggende perceel aan de Dr. Langemeijerweg / Pinkelseweg heeft begin april een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van twee enorme bedrijfspanden en een inrit.

Het plan om daar 1.000 nieuwe woningen te bouwen, gaat niet door. De eigenaar heeft met de gemeente Rheden diverse gesprekken gehad, maar daar is tot nu toe niets definitiefs uitgekomen. Het is niet bekend waarom de gesprekken tussen de gemeente Rheden en ontwikkelaar Xander Schenk van Trits Vastgoed zijn vastgelopen. Schenk wilde niet reageren en gaat daar nu bedrijfspanden bouwen.

Wethouder Hofman heeft op 18 februari op Twitter de vraag neergelegd of op het gehele industrieterrein (met o.a. Thomassen en Meteoor) woningbouw zou moeten komen. Dit is nu o.a. niet mogelijk door de milieuzonering op een deel van Businesspark Haveland.

Woonruimte

In de gemeente Rheden is ook grote behoefte aan ruimte voor woningbouw. Hiervoor dient de structuurvisie aangepast te worden. Hierover heeft de lokale partij GPRB in 2021 al vragen gesteld aan het toenmalige college. Het besluit van de grondeigenaar om 15.000 m2 nieuwe bedrijfsruimten te ontwikkelen en te verkopen op het 3 hectare braakliggende terrein laat zien dat woningbouw op het industrieterrein niet van de grond komt. Dit tot teleurstelling van vele woningzoekenden. Het nieuwe bedrijventerrein biedt mogelijk wel ruimte voor veel arbeidsplaatsen.

Maar wat komt er nu precies op het braakliggende bedrijventerrein ter hoogte van het voormalige Rheden Steel? Op de website DK Makelaars staat een overzicht van de mogelijke plannen.

Zie ook: Rheden wil met inwoners praten over toekomst bedrijventerrein Haveland

Bedrijventerrein Haveland – Foto: Martin Slijper

Update 29 juni 2023

Op de website Fundainbusiness wordt bedrijventerrein Haveland inmiddels ook te koop aangeboden.