Dierenaren willen geen hoogbouw naast natuurgebied

Dieren. Foto: Martin Slijper

– Een groep buurtbewoners protesteert tegen plannen van de gemeente Rheden om vijftig appartementen en tien tiny houses te bouwen op voormalige hockeyvelden in Dieren. De bewoners vinden de bouw van een flat naast een kwetsbaar natuurgebied onacceptabel.

Ze maakten hun ongenoegen aan de politiek van Rheden kenbaar tijdens een ‘Voorbereidende vergadering’ in Avegoor in Ellecom. Ook vijf buurtbewoners maakten gebruik van hun recht om in te spreken.

Onder hen was Gera te Bokkel, die had verwacht mee te kunnen denken over een mooie invulling van het gebied. Omwonenden zijn al zes jaar in gesprek met de gemeente over een natuurtuin op de voormalige hockeyvelden. In december bleek dat er ook een appartementencomplex gepland is op het terrein aan de rand van het bos.

Dierenaren willen geen hoogbouw naast natuurgebied – Foto: Still Rheden

Omwonende Anette Flipse noemt de plannen “onzinnig en zinloos” en pleit voor natuurontwikkeling en droogtebestrijding.

Bewoners uit Dieren vinden dat de gemeente haar inwoners in de waan laat dat ze mee mogen denken. Maar in de praktijk blijkt dat er niets met de inbreng van inwoners wordt gedaan volgens Dierenaren.

Volgens wethouder Paul Hofman is stikstof het grootste risico voor het gebied en noemt hij het een uitdaging om een stikstofvergunning te krijgen. Hofman wijst erop dat de gemeenteraad de wens voor tiny houses heeft uitgesproken. Hofman geeft toe dat de gemeente de buurt beter had moeten meenemen bij de plannen.

Wethouder Paul Hofman (GroenLinks) – Foto: Martin Slijper