Verdachte situatie bij Action

De situatie speelt bij het Callunaplein in Dieren. Foto: Persbureau Heitink

– Meerdere hulpdiensten zijn donderdagochtend naar het Callunaplein in Dieren gegaan vanwege een verdachte situatie. De politie, twee ambulances, een brandweerwagen en medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) waren ter plaatse. Het bleek niet om een explosief te gaan.

Volgens een videocorrespondent die ter plaatse was, richten de aanwezige hulpdiensten zich met name op de vestiging van discountketen Action.

“Het pand is gesloten”, zegt hij. “Er lopen nog medewerkers binnen, maar er staat wel iemand voor de deur die aangeeft dat de Action voorlopig niet opengaat. De EOD’ers zijn met meetapparatuur de winkel ingegaan en naar achteren gelopen. Klanten zijn er niet meer te zien.”

Het bleek te gaan om een verdacht pakketje. “Er is geen reden aan te nemen dat de vondst iets te maken heeft met de situatie in Arnhem van vanochtend”, laat een woordvoerder van de politie weten.

Meer 112-nieuws brengen we in ons liveblog: