Zomerse Tuinadviesdag bij Rijneveld

Zomerse tuinadviesdag bij Rijneveld. Foto: Martin Slijper

– Een tuin hebben we om van te genieten. Vooral in deze tijd waarin veel bloeit en groeit. Maar hoe ga je daar als tuinbezitter mee om. Bij hoveniersbedrijf gebr. Rijneveld in Spankeren kunnen bezoekers zaterdag terecht om inspiratie op te doen.

Samen met Appeltern Adventure Gardens (de nieuwe naam voor De Tuinen van Appeltern) heeft Rijneveld de ‘Tuingeluk voorwaarden’ bedacht. Door het volgen van die 4 richtlijnen maak je een goede start.

Tuingeluk voorwaarden

De eerste voorwaarde is dat een tuin maximaal 1/3 verhard mag worden. De tweede voorwaarde is dat de overige 2/3 levend groen is waarvan de helft hoger is dan 90 cm. Als derde adviseert Rijneveld om privacy te garanderen “je moet je vrij kunnen bewegen zonder inkijk en onverwachte gasten”. De laatste voorwaarde is belangrijk om te kunnen genieten.

Tijdens de Tuinadviesdag zet het bedrijf de poort op Edyweg 25 Spankeren open tussen 10 en 16 uur voor tuinadvies of een vrijblijvend kijkje op het bedrijf. Het is dan tevens mogelijk om een afspraak te maken voor een gratis schetsservice.

Zomerse tuinadviesdag bij Rijneveld – Foto: Martin Slijper