Paragnost helpt familie van vermiste Frans Udink zoeken

Frans Udink uit Velp is al sinds 1 juni zoek. Veel mensen zeggen hem sindsdien te hebben gezien. Foto: Omroep Gelderland

– De familie van de vermiste Frans Udink heeft een tip van een paragnost gekregen. Frans zou zijn gezien rondom de vijvers bij Velperbroek. Daarom is zondag met speurhonden massaal gezocht rondom de vijvers aan de President Kennedylaan en de Aalscholversingel in Velp.

Er zouden drie verschillende paragnosten onafhankelijk van elkaar zeggen dat hij ‘tussen riet en water’ moet liggen. De speurhonden die zondag werden gebruikt waren van Stichting Reddingshonden RHWW uit Duiven. Bij de zoektocht zouden ook duikers zijn ingezet.

Vijvers Velperbroek Velp – Foto: Martin Slijper

Zoeken in Aalten

In Aalten is onlangs een portemonnee aangetroffen van Frans. Daarom is daar afgelopen zondag ook een zoekactie gestart naar de vermiste man uit Velp. Dit keer door een team van SAR Nederland. Dit is een non-profit organisatie met als doel om vermiste personen op te sporen.

SAR (Save And Rescue) Nederland gaat vanavond en vannacht weer verder zoeken naar de vermiste Frans Udink. Bij deze zoekactie worden ook honden gebruikt. Omdat honden overdag met deze hitte veel vocht kwijt raken en hun neus minder goed werkt wordt nu alleen in de avond en nacht gezocht.

Frans (72) wordt sinds 1 juni vermist, toen hij op de trein naar Oberhausen stapte. Hij is verstandelijk beperkt en kan zich moeilijk verstaanbaar maken. Zijn broer Bennie zoekt al sinds 1 juni naar hem, evenals vrienden en andere mensen uit Velp. In het verleden ging Frans al vaker de hort op, maar dan keerde hij ’s avonds altijd huiswaarts.

Zie ook: Vermiste Frans uit Velp lijkt gezien in Doetinchem, politie schakelt Burgernet in
Zie ook: Zoeken naar vermiste Frans (72) gaat door
Zie ook:
Bennie zoekt al dagen zijn vermiste broer Frans: ‘Dat maakt me wel verdrietig’
Zie ook:
Frans (72) is al dagen spoorloos, familie bezorgd