D66 Rheden zet raadslid aan de kant

Rosanna Huertas Mulckhuyse. Foto: D66 Rheden

– Raadslid Rosanna Huertas Mulckhuyse is niet meer welkom bij D66. De fractie van D66 in de gemeenteraad van Rheden heeft vrijdagavond besloten het fractielidmaatschap van Rosanna Huertas Mulckhuyse onverwacht te beëindigen.

Alle fractieleden hebben volgens een persbericht van de partij geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking. Daarom is Rosanna Huertas ook niet meer welkom bij bijeenkomsten. Het vertrek van het raadslid zou volgens meerdere bronnen onder andere te maken met de verkoop van de brandweer kazerne in Dieren.

Maandenlange verslechterde verstandhouding

D66: “De verstandhouding was de afgelopen maanden verslechterd. Daarop schakelde de fractie het afdelingsbestuur van de partij in. Het afdelingsbestuur heeft de situatie laten onderzoeken en gezocht naar mogelijkheden om de samenwerking te herstellen. Dat is niet gelukt.”

Fractievoorzitter Erik Roumen van D66 Rheden laat weten dat hij het jammer vindt. “We hebben lange tijd geprobeerd er samen uit te komen, maar het heeft niet zo mogen zijn.”

Van links naar rechts: Rosanna Huertas Mulckhuyse, Daan Appels, Erik Roumen, Ties Kuijpers en Egbert Timmer. – Foto: D66 Rheden

Toekomst onduidelijk

Rosanna Huertas Mulckhuyse was niet bereikbaar voor commentaar. Wat ze nu gaat doen is onduidelijk. Blijft ze raadslid, geeft ze haar zetel terug aan D66, sluit ze bij een andere fractie aan, of begint ze haar eigen partij?

Ze is inmiddels het tweede raadslid wat binnen een jaar uit de coalitie stapt. In oktober startte raadslid Marc van Heijgen ‘BeterRheden’ na zijn vertrek bij GroenLinks.