Burgemeester Carol van Eert nog zes jaar aan het roer in Rheden

Burgemeester Carol van Eert. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert blijft nog zes jaar aan het roer staan van de gemeente Rheden als het aan de gemeenteraad van Rheden ligt. Van Eert werd in januari 2018 burgemeester van de gemeente Rheden en mag daar nu waarschijnlijk een tweede termijn van zes jaar aan vast knopen.

Het ambtstermijn van burgemeester Carol van Eert zou oorspronkelijk op 11 januari 2024 eindigen.

Aanbeveling

De gemeenteraad stuurt de aanbeveling binnenkort naar John Berends, commissaris van de Koning. Die zal de aanbeveling vervolgens met zijn advies doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, die het Koninklijk Besluit voor de herbenoeming voorbereidt. Na ondertekening van het Koninklijk Besluit door de Koning en minister is de herbenoeming definitief, naar verwachting begin januari 2024. Zijn tweede termijn loopt dan door tot 11 januari 2030.

Van Eert liet eerder weten dat hij het nog steeds naar zijn zin heeft als burgemeester en veel aanknopingspunten ziet om door te gaan, welke punten hij bedoelde is niet bekend. “Op de vraag van de commissaris van de Koning of ik voor een herbenoeming wil gaan, heb ik met veel plezier volmondig ja gezegd”, aldus Van Eert.