Identiteit Frans pas na zijn dood bekend, zegt Duitse politie

Frans Udink overleed in een Duits ziekenhuisbed. Foto: Privéfoto

– De identiteit van Frans Udink uit Velp die ruim een maand vermist was, werd pas na zijn overlijden in een Duits ziekenhuis vastgesteld. Dat meldt de politie in Duitsland vrijdag tegen Omroep Gelderland. Die heeft de zaak nog in onderzoek.

De 72-jarige Frans vertrok op 1 juni vanuit zijn woonplaats Velp naar Duitsland. Hij stapte die dag op eigen houtje in Arnhem op de trein. Na een omzwerving in Oberhausen kwam hij uit in Leverkusen. Daar belandde hij op 6 juni in het ziekenhuis, waar hij op 21 juni overleed.

Twee weken in het ziekenhuis

Het is nog een vraagteken hoe en waarom de verstandelijk beperkte Frans in Leverkusen terechtkwam. Vermoedelijk was zijn slechte gezondheidstoestand reden om hem in het ziekenhuis op te nemen. Daar lijkt Frans dus twee weken te hebben gelegen zonder dat iemand wist wie hij was. Intussen was in Nederland een intensieve zoekactie gaande naar Frans.

Na de dood van Frans kwam de politie de nabestaanden van Frans op het spoor. Een woordvoerder van het Duitse Openbaar Ministerie in Keulen meldt verder alleen dat een overlijdensonderzoek nog gaande is en dat er in verband met de privacy verder geen mededelingen worden gedaan.

Zie ook: Identiteit Frans pas na zijn dood bekend, zegt Duitse politie
Zie ook:
Bekende Velpenaar Frans Udink (72) gevonden, maar helaas overleden
Zie ook:
Vermiste Frans Udink al ruim een maand spoorloos
Zie ook:
Frans (71) al maand spoorloos, maar zijn broer houdt hoop
Zie ook: Opnieuw gezocht naar Frans, maar nog steeds is hij spoorloos
Zie ook:
Politie en brandweer zoeken naar Frans in vijver bij Velperbroek
Zie ook:
Paragnost helpt familie van vermiste Frans Udink zoeken
Zie ook:
Vermiste Frans uit Velp lijkt gezien in Doetinchem, politie schakelt Burgernet in
Zie ook:
Zoeken naar vermiste Frans (72) gaat door
Zie ook:
Bennie zoekt al dagen zijn vermiste broer Frans: ‘Dat maakt me wel verdrietig’
Zie ook:
Frans (72) is al dagen spoorloos, familie bezorgd