Nel Saers-Peters uit Velp wordt 100 jaar

Nel Saers-Peters uit Velp wordt 100 jaar. Foto: Martin Slijper

– Als de burgemeester op bezoek komt met goede wensen en er is taart, dan is er iets bijzonders aan de hand. En dat was vrijdag zeker het geval bij mevrouw Nel Saers-Peters. Ze viert namelijk haar 100ste verjaardag.

Burgemeester Carol van Eert ging op bezoek bij mevrouw Nel Saers-Peters in Velp ter gelegenheid van haar 100ste verjaardag.

In 1946 trouwde Nel met haar man Jacques. Samen hadden ze een juwelierszaak tot hun pensioen. Haar man overleed in 2007 op 94-jarige leeftijd.

Omdat al haar kinderen door het land verspreid woonden, werd Velp de centrale plaats waar zij in het verzorgingshuis de Herbergier haar plekje vond. In de Herbergier behoorde mevrouw Saers-Peters tot de eerste bewoners in 2010 en zij heeft het er al deze jaren prima naar de zin. Zoals zij dat steeds kernachtig uitdrukt: “de zorg is goed en het eten is goed”.

Mevrouw Saers heeft nog een goede gezondheid maar lopen en staan gaan niet meer en ze is slechthorend. Bovendien heeft haar geheugen haar in de steek gelaten. Echter liedjes uit het verleden weet zij soms nog verrassend goed ten gehore te brengen. Daarnaast speelt ze graag een spelletje domino.