Leerlingen van Het Rhedens Dieren ondernemen voor goed doel

Leerlingen van Het Rhedens Dieren ondernemen voor goed doel. Foto: Christa van de Kamp

– Het afgelopen halfjaar zijn havo- en vwo- leerlingen van scholengemeenschap Het Rhedens Dieren voor het vak ‘bedrijfseconomie’ praktisch gaan ondernemen. De daarmee gemaakte winst werd afgelopen week gedoneerd aan Stichting Rhedense Schaapskudde.

Twee leerlingen hebben samen met hun docent Ton Langelaan de cheque van 585.32 euro overhandigd aan de voorzitter van de Rhedense Schaapskudde.

Er waren 22 groepjes van 2, 3 of 4 leerlingen die speciaal daarvoor hun eigen bedrijf hebben opgericht. De ondernemende leerlingen zitten in 4 havo, 4 vwo en 5 vwo. Met deze opdracht leren ze op een praktische manier hoe je een bedrijf kunt starten en runnen. Denk daarbij aan het doen van een marktonderzoek, het opzetten van een ondernemingsplan, het kiezen van een doelgroep, de promotie en het laten slagen van de verkoop.