Ook in hoger beroep 12 jaar cel voor doden Marjolein

Onderzoek bij de woning in Eerbeek.  Foto: Omroep Gelderland

– Een 32-jarige Rhedenaar heeft in hoger beroep geen lagere straf gekregen voor het doden van Marjolein Bosch uit Eerbeek. Net als de rechtbank veroordeelt het gerechtshof de man tot 12 jaar cel.

De 35-jarige Marjolein werd op Valentijnsdag 2020 dood aangetroffen in haar woning. Haar toenmalige vriend, die ze pas drie weken kende, was op dat moment bij haar.

‘Wurgseks’

De Rhedenaar verklaarde dat hij haar in de dagen voor haar dood vier keer heeft mishandeld. En ook de ochtend voor haar overlijden sloeg hij haar. Maar volgens hem wilde ze vervolgens wurgseks. “Misschien heb ik toen onbewust te hard gedrukt”, klonk het eerder in de rechtszaal. Marjolein zou zich daarna niet goed hebben gevoeld en na een val zijn gestopt met ademen.

De rechter oordeelde dat de man zijn vriendin met geweld om het leven heeft gebracht en veroordeelde hem in september 2021 tot 12 jaar cel. De Rhedenaar bleef volhouden dat het anders is gegaan en ging in hoger beroep.

Niet aannemelijk

Maar ook het hof acht zijn verklaringen over de doodsoorzaak van zijn vriendin niet aannemelijk. “De man heeft het slachtoffer gedurende meerdere dagen structureel fysiek en geestelijk mishandeld. Het toegepaste geweld op 13 februari 2020, waaronder een verwurging en dusdanig geweld dat een dubbelzijdige klaplong is ontstaan, heeft tot de dood van het slachtoffer geleid.”

Naast de gevangenisstraf moet de man een schadevergoeding betalen aan de ouders van Marjolein.