Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt

Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt. Foto: Martin Slijper

– Burgemeester Carol van Eert heeft een ‘Rhedense Kanjer’ uitgereikt aan Mick Roelofs. Deze speciale onderscheiding voor jongeren bestaat uit een beeldje in de vorm van een opgestoken duim en een oorkonde. De uitreiking was op de skatebaan achter het Biljoenbad in Velp.

De pas 13-jarige Mick krijgt de ‘Rhedense Kanjer’ omdat hij al geruime tijd de rol van mantelzorger vervult voor zijn moeder omdat zij al tweemaal een herseninfarct heeft gehad. Hij ondersteunt zijn moeder met opstaan en allerlei andere dagelijkse bezigheden. Hij verzorgt zijn moeder, doet de boodschappen, het huishouden en soms zelfs het avondeten. Mick is een jongen die denkt in oplossingen.

Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt – Foto: Martin Slijper

Vitesse

Van Vitesse krijg hij ook nog een leuke verrassing aangeboden. Hij mag samen met een vriendje of zijn trotse moeder op zaterdag 19 augustus naar de wedstrijd Vitesse – PSV in Gelredome. Tijdens de wedstrijd wordt hij de ‘Fan of the Match’.

Dit houdt in dat hij in het zonnetje wordt gezet, onder meer met een uniek kijkje achter de schermen. Hij krijgt een rondleiding in het stadion, hij mag de wedstijd bekijken in de speciale Business Seats. En hij krijgt een Meet & Greet met een Vitessespeler en Edward Sturing komt ook nog langs.

Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt – Foto: Martin Slijper

De Rhedense Kanjer is bedoeld als waardering maar óók als stimulans voor andere jongeren. En Mick is ook een voorbeeld voor anderen en daarom verdient hij het om in het zonnetje gezet te worden met een jeugdlintje volgens de gemeente.

Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt – Foto: Martin Slijper

Rhedens Kanjer

De Rhedense Kanjer is een prijs die wordt uitgereikt aan jongeren tussen de 4 en 17 jaar die een bijzondere prestatie hebben geleverd of die zich bijvoorbeeld in zetten voor anderen. De prijs, een initiatief van het CDA uit 2011, wordt maximaal 6 keer per jaar uitgereikt aan iemand die is voorgedragen door familie, vrienden of kennissen.

Dit is de afgelopen 6 jaar niet meer gebeurd. En daarom heeft de gemeente Rheden dit jaar zelf actief gezocht naar iemand om de prijs toch weer nieuw leven in te blazen.

De laatste Rhedense Kanjer werd in 2017 uitgereikt door Petra van Wingerden aan de leden van de jeugdbrandweerploeg.

Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt – Foto: Martin Slijper
Mick Roelofs krijgt de Rhedense Kanjer uitgereikt – Foto: Martin Slijper
Rhedense Kanjer – Foto: Martin Slijper