Rheden vraagt: hou je tuin netjes. Inwoners zeggen: doe het eerst zelf

Hou je tuint netjes. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden houdt de openbare ruimte graag netjes en prettig leefbaar. Daarom vroegen medewerkers van Rheden op 11 juli op sociaal media aan de inwoners om hun tuintjes van te voren netjes achter te laten. “Controleer dan nog even of beplanting uit je tuin niet over de stoep of de weg hangt.” En dat viel helemaal verkeerd.

Inwoners van Rheden werden kwaad en gingen helemaal los op sociaal media. Op Facebook reageerde letterlijk honderden mensen zeer negatief op de vraag.

Hieronder enkele voorbeelden.

– Wilma Heijmans: Kan de gemeente dan ook zijn eigen straatjes is bij houden ziet er niet in sommige wijken.

– Jep Effe: Wij krijgen onkruid van de middenbermen die hoogstaan op de harderwijkerweg.

– Angelique Otto-Daniël: Gemeente Rheden Uw inwoners hebben de meeste tuinen eruit zien zoals U Uw groenvoorziening, dat ziet er wild ,niet of half opgeruimd uit en redelijk vaak als een zooitje, verwacht daarom niet dat er veel gehoor aan zullen geven , neem zelf het goede voorbeeld wie weet werkt dat wel.

– Margreet Nieto Melgert: Gemeente Rheden verbeter de wereld en begin bij jezelf.

– Monique Bierhof: Zeker een grapje Gemeente Rheden..zorg als gemeente er voor dat de plantsoenen netjes zijn en geen verwilderde moerassen zijn. Schoffelen en opruimen kennen ze niet. Parkeervakken waar onkruid steeds hoger word. Rododendrons die dood er tussen staan en ga maar door. Dus zorg als gemeente zelf eerst dat het netjes is dan willen wij ook wel wat doen.!

– Jeroen V Velsen: Helemaal eens! Het dorp Rheden wordt, is al, meer en meer een achterbuurt maar ja er moet natuurlijk een nieuw gemeentehuis gebouwd worden en dat project gaat ongetwijfeld duurder uitvallen.

– Dino Dieren: Op dit verzoek van de gemeente Rheden zijn erg veel reacties binnengekomen. Hieruit spreekt veel onvrede over het onderhoudsbeleid. Het zou verstandig zijn als de gemeente dit beleid opnieuw in overweging neemt. Gaat de gemeente de vele reacties nog beantwoorden?

Reactie gemeente

De boze reacties van honderden inwoners zijn na een week nog steeds niet beantwoord door de gemeente Rheden. Wel plaatste de gemeente de volgende korte reactie tussen de overige reacties.

Rheden: “De reden dat wij dit bericht hebben geplaatst, is dat wij regelmatig klachten krijgen over overhangend groen. Om het voor iedereen veilig te houden, is het belangrijk dat zowel gemeente als bewoners het groen goed onderhouden. Met de raad is afgesproken dat wij het openbaar groen op ‘basisniveau’ onderhouden. Een extern bureau controleert dit enkele keren per jaar steekproefsgewijs en gemiddeld genomen voldoet het onderhoud van het groen aan de basiskwaliteit.”