Stel te water vanaf snelweg, een gewond naar ziekenhuis

Een stel reed vanaf de A348 de IJssel in. De auto ligt nog onder water. Foto: Persbureau Heitink

– Langs de A348 van Velperbroek naar Dieren is zondagmiddag bij Rheden een auto met een man en een vrouw in de IJssel terecht gekomen. De man kon uit het autoraam klimmen en de vrouw redden. Een van hen is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

De auto reed in de richting van Dieren toen het rond 14:20 uur misging. De auto raakte door onbekende oorzaak de middegeleider, begon te tollen, reed door twee hekwerken heen en is tientallen meters door een weiland gereden. Daarna raakte de auto te water.

Omstanders die het flink mis zagen gaan, belden direct 112. De hulpdiensten rukten groots uit.

De auto ligt nog ergens in de IJssel onder water. Er is een lint gespannen waar de auto onder water is verdwenen. De brandweerboot kon er wegens laag water niet bij, maar Rijkswaterstaat neemt de zoektocht naar de auto over. Het scheepvaartverkeer lag even stil, maar mag inmiddels weer door.