Presentator Huub Stapel volgt de IJssel bij Rheden

IJssel in de zomer van 2022. Foto: Martin Slijper

– In het nieuwe tv-programma ‘Langs de IJssel’ van Omroep Max volgt Huub Stapel de rivier de IJssel. Deze stroomt niet zoals andere rivieren van oost naar west, maar richting het noorden en langs de gemeente Rheden.

Huub onderzoekt welke rol deze 127 kilometer lange rivier speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. De vijfdelige serie ‘Langs de IJssel’ is te zien vanaf zaterdag 2 september om 20.40 uur bij Omroep Max op NPO 2.

De reis langs de IJssel start in Westervoort en daarna richting Rheden langs het veerpontje Wuta in Rheden en vervolgens langs diverse landhuizen en kastelen. Kasteel Middachten is de grootste parel volgens de presentator. Hier heeft Huub een bijzondere ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg. Huub eindigt met Doesburgs trots: een heerlijke mosterdsoep.

IJssel – Foto: Martin Slijper