Nico uit Rheden schrijft alweer zijn tweede boek

Nico van Belle. Foto: Nico van Belle

– Nico van Belle uit Rheden heeft zijn tweede boek geschreven. Op vrijdag 18 augustus verschijnt zijn nieuwe boek ‘Struintocht door de natuur – Op pad door de wilde natuur, voor een weddenschap’.

De 39-jarige werkt als vrijwilliger bij een Natuurcentrum. En daarnaast is hij ook schrijver. Omdat hij niet tegen gewone werkdruk kan, spastisch is en ook mentale problemen heeft, zit een gewone baan er niet in voor hem.

Maar ondanks zijn lichamelijke handicap kan hij wel mooie boeken schrijven. Want dit nieuwe boek (ISBN: 9789464896732) is inmiddels het tweede boek van de huidige Rhedenaar, maar geboren en getogen in Arnhem. Voor ‘Struintocht door de natuur‘ schreef hij ook al het boek ‘De Onverwachte Zoektocht‘.

Nico van Belle, Struintocht door de natuur – Foto: Nico van Belle

Struintocht door de natuur

Het is een spannende roman geworden waarin twee verslaafde huisgenoten een weddenschap aan gaan om een wandeling door de wilde natuur van Noorwegen te volbrengen. Het grote avontuur begint als Helmer een weddenschap aangaat met zijn huisgenoot Bram. Ze zijn beiden verslaafd en leven al een aantal jaren in een kleine flatwoning. Helmer rookt met regelmaat jointjes en Bram drinkt regelmatig flesjes bier.

Om de wandeling door de wilde natuur van Noorwegen te volbrengen, is veel moed nodig. Onderweg door graslanden en bosgebied komt hij onverwacht gezelschap tegen. Teruggekomen in de grote stad is niet alleen de weddenschap belangrijk, maar ook de risico’s van zijn wandeling. Zal het Helmer en zijn huisgenoot lukken van hun verslaving af te komen?