Lotte: “De bibliotheek Dieren moet zich rot schamen”

bibliotheek. Foto: Pixabay

– ”De bibliotheek Dieren moet zich rot schamen”, aldus Lotte Lemmink. Ze was op kampeervakantie in Slovenië en raakte door zwaar noodweer alles kwijt, ook haar boeken. En nu moet ze 200 euro betalen aan de bibliotheek.

Samen met haar man Ron ging de hele familie op vakantie naar Slovenië. Daar raakte ze bijna twee weken geleden tijdens een kampeervakantie in Slovenië door overstromingen alle spullen kwijt. Naast veel persoonlijke spullen raakten ze ook hun vouwwagen en auto kwijt. En in de vouwwagen lagen ook de boeken van de bibliotheek.

Nadat ze met de hele familie afgelopen weekend weer thuis kwam is ze maandag naar de bibliotheek gegaan om uit te leggen hoe de boeken verloren zijn gegaan.

Lotte: “De mevrouw van de bieb vertelde mij dat ik nu de rekening moet betalen. Deze rekening bedraagt de nieuwwaarde van de boeken, namelijk in totaal zo’n 200 euro.

Ik heb mevrouw gevraagd of er een onderscheid wordt gemaakt tussen het ‘gewoon kwijtraken’ en het meemaken van een natuurramp waardoor je de boeken kwijtraakt“, aldus Lotte. “Dat onderscheid was er niet volgens mevrouw, en ze deelde nog mede dat ‘zij er ook niks aan kon doen dat ik die boeken nu kwijt ben’.” Lotte was zo geraakt door deze gang van zaken, dat ze maar gewoon is weggegaan.

Helaas keert de reisverzekering slechts een fractie uit van de geleden schade. “Dus die 200 euro is echt gewoon voor onze rekening.

Via sociaal media laat Lotte maandagavond weten dat ze intens verdrietig is na alles wat haar familie overkomen is ‘door deze gang van zaken en het enorme gebrek aan enige vorm van meedenken of medeleven van de bibliotheek.’ Veel mensen snappen de reactie de bibliotheek niet op sociaal media. Tot op heden hebben Bibliotheek Dieren en de gemeente niet gereageerd.

Als ze een beetje is bekomen van alle emoties wil ze één dezer dagen weer naar de bibliotheek gaan om de rekening te voldoen.