Burgemeester van Dieren sluit de deuren (update)

De Burgemeester van Dieren. Foto: Google Maps

– Frits Sollewijn Gelpke, eigenaar van Bar Restaurant ‘De Burgemeester van Dieren’ heeft op 23 augustus na 13 jaar zeer plotseling de deuren gesloten. “We stoppen per direct door een optelsom van redenen”, zo meldde de eigenaar op sociaal media.

Volgens de eigenaar is de directe aanleiding een structureel personeelstekort. Chef-kok (en leermeester) Sivan vertrekt per 1 september. En met het vertrek van Silvan verliest DBVD, na het vertrek van Katja vorig jaar, een tweede belangrijke pijler. Hierdoor is er ook geen leermeester meer om voor komend schooljaar leerlingen te kunnen opleiden.

Naast de hoge huisvestings- en energiekosten en de stijgende kosten van arbeid is beschikbaarheid van personeel ook een reden. Daarom heeft Frits de knoop per direct doorgehakt, zo schrijft hij: “Met pijn in het hart stoppen we dus nu. Doorgaan zou onverantwoord zijn.

Update

Het faillissement is op 24 augustus uitgesproken.