Huub Stapel bezoekt de IJssel, het veerpontje en Kasteel Middachten

IJssel in de zomer van 2022. Foto: Martin Slijper

– Na lang wachten is het eindelijk zover. Vanaf zaterdag presenteert Huub Stapel zijn nieuwe tv-programma ‘Langs de IJssel’. Daarin bezoekt hij de IJssel, het veerpontje in Rheden en Kasteel Middachten in De Steeg.

Huub onderzoekt welke rol de 127 kilometer lange rivier de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. Deze stroomt niet zoals andere rivieren van oost naar west, maar richting het noorden en langs de gemeente Rheden.

De vijfdelige serie ‘Langs de IJssel’ is te zien vanaf zaterdag 2 september om 20.40 uur bij Omroep Max op NPO 2.

De reis langs de IJssel start in Westervoort en daarna richting Rheden langs het veerpontje Wuta in Rheden en vervolgens langs diverse landhuizen en kastelen. Kasteel Middachten is de grootste parel volgens de presentator. Hier heeft Huub een bijzondere ontmoeting met graaf en gravin zu Ortenburg. Sinds 2013 zijn ze de bewoners van Middachten. Huub eindigt in aflevering 1 bij de Doesburgs mosterdfabriek.

In aflevering 2 bezoekt Huub de grootste ommuurde wijngaard van Nederland in Dieren. Dit is het domein van de Gelderse adel, maar ook van de Oranjes. Deze aflevering wordt op 9 september uitgezonden.