Open Monumentenweekend in Rheden en Rozendaal

Dorpskerk in Rheden. Foto: Martin Slijper

– Ook in de gemeenten Rheden en Rozendaal openen tijdens het Open Monumentenweekend de deuren voor iedereen die eens wil komen kijken. Dat kan dit jaar in het weekend van 9 en 10 september.

In Rheden en Rozendaal zijn in dit weekend meer dan 40 monumenten opengesteld. Van kerken en boerderijen tot villa’s en bedrijven.

Tips

We geven u wat tips. Kunst kunt u bekijken op Tromplaan 12 in Velp. Drie monumentale boerenbedrijven in Spankeren en Ellecom laten zien hoe zij traditie en moderniteit combineren. In Rozendaal laat de eigenaar de totaalrestauratie van een oude boerderij zien. Wat Velp-zuid bindt, ziet en hoort u in de Dingenfabriek aan de Bergweg.

In de Dorpskerk van Rheden komen allerlei kanten van immaterieel erfgoed aan bod. Net als rond Biljoen in Velp gaat het daar bovendien over 450 jaar Rheden. En op maar liefst acht begraafplaatsen vertellen vrijwilligers en rondleiders iets over de gewoontes rond begraven. Kijk voor meer informatie op de website www.openmonumentendag.nl onder de beide gemeentes Rheden en Rozendaal.