Natuurmonumenten vertelt alles over wolven en onzalige bossen

Wolf. Foto: Natuurmonumenten

– Natuurmonumenten organiseert op zondag 10 september van 14.00 tot 16.00 uur een wandeltocht over de Veluwe. Dan maken de wandelaars samen met de gids kennis met de wolf. En een dag organiseert natuurmonumenten ook een wandeltocht door de onzalige bossen.

Sporen van de wolf

De gids vertelt zondag alles over de sporen die wolven achterlaten. Pootafdrukken van wolven lijken overigens heel veel op die van een grote hond. Maar de gids vertelt ook over het geluid wat wolven produceren en waarom ze dat doen. Deze wandeltocht is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar en de ouders.

Onzalige bossen

Een dag eerder organiseert Natuurmonumenten op zaterdag 9 september van 10.30 tot 13.00 uur samen met een gids een wandeling van 5 km door de Onzalige bossen in Nationaal Park Veluwezoom.

De gids vertelt alles over bomen, maar ook over het bosgebied als geheel. En wellicht gaat het over koningen, spechten, paddenstoelen, struikrovers, herten, ijzige tijden, grote runderen, varens en zwijnen. Deze wandeling start vanaf de parkeerplaats Lappendeken in De Steeg en eindigt bij de Carolinahoeve.