Opnieuw vernielingen rond treinstation Dieren

Wachtruimte bij bus en treinstation in Dieren. Foto: Martin Slijper

– De ruiten van een wachtruimte op het bus en treinstation van Dieren zijn al maandenlang kapot. Sommige ramen hebben nog een tweede beurt gehad. Maar die zijn daarna nog een keer vernield.

Twee weken geleden zijn er hekken geplaatst omdat rondom de wachtruimte overal scherven op de grond lagen. Deze week zijn de scherven opgeruimd en alle ruiten in het geheel verwijderd, om scherfschade te voorkomen. Binnenkort hoopt de gemeente Rheden de ruiten weer te kunnen herstellen.

In de stationsomgeving hangen al verschillende camera’s, en daar komen mogelijk nog veel meer camera’s bij. Of de daders van de vernielingen ook gefilmd zijn is niet bekend.

Wat kost het?

Helaas is de gemeente hiervoor niet verzekerd. Dus de burgers van Rheden draaien op voor de schade die hier is ontstaan. En die schade is best hoog. De wachtruimte op het bus en treinstation van Dieren heeft 10 ramen die per stuk 1800 euro kosten. De kosten om alles weer te repareren zullen hierdoor ruim 20.000 euro gaan kosten.

Wachtruimte bij bus en treinstation in Dieren – Foto: Martin Slijper