Huub Stapel bezoekt veerpont en Domein Hof in Dieren

Domein Hof. Foto: Riet Cretier

– Tv-presentator Huub Stapel presenteerde afgelopen week de eerste aflevering van zijn nieuwe tv-programma ‘Langs de IJssel’. Daarin bezoekt hij de IJssel van 127 km lang. Deze week bezoekt hij onder andere Domein Hof te Dieren en het veerpontje.

Domein Hof te Dieren

Afgelopen week zagen we al het veerpontje in Rheden, Kasteel Middachten in De Steeg en de Doesburgs mosterdfabriek voorbij komen. Zaterdag 9 september is wijnboer Youp Cretier op het Domein Hof te Dieren in aflevering 2 te zien. Huub bezoekt daar de grootste ommuurde wijngaard van Nederland. Dit is het domein van de Gelderse adel, maar ook van de Oranjes.

Ook brengt hij een bezoek aan de pont ‘Steeds voorwaarts‘ die van Olburgen naar Dieren vaart. En van Olburgen naar Dieren. 😉

Beelden van het veerpontje zijn ook live te zien via het tv-kanaal van Studio Rheden.

Veerpont Steeds voorwaarts’ Dieren – Foto: Martin Slijper

‘Langs de IJssel’

Huub onderzoekt welke rol de 127 kilometer lange rivier de IJssel speelt in het landschap, de geschiedenis en de levens van de mensen die aan haar oevers wonen. Deze stroomt niet zoals andere rivieren van oost naar west, maar richting het noorden en langs de gemeente Rheden.

De vijfdelige serie ‘Langs de IJssel’ is zaterdag om 20.40 uur te zien bij Omroep Max op NPO 2.

Zie ook: Huub Stapel bezoekt de IJssel, het veerpontje en Kasteel Middachten

Domein Hof – Foto: Riet Cretier