Zijn de windturbines bij de IJssel getroffen door de bliksem?

Windmolen Duiven. Foto: Martin Slijper

– Op Facebook circuleert een filmpje waarin de indruk wordt gewekt dat één van de twee windturbines maandagavond langs de IJssel is geraakt door blikseminslag. Deze (nieuwe) windmolens staan naast de AVR vuilverbranding in Duiven.

Volgens Waterschap Rijn en IJssel is er geen blikseminslag geweest en heeft de windmolen ook geen schade opgelopen. Op dit moment draait er één windmolen en de tweede staat nog in een testfase.

Zie ook: Raadselachtige object trekt de aandacht op Studio Rheden TV
Zie ook: Ruim 200 meter nieuwe hoge windturbines belemmeren uitzicht

Inwoners van de gemeente Rheden kunnen overigens ook dagelijks live meekijken naar de twee windturbines langs de IJssel. Daarnaast zendt Studio Rheden ook live beelden uit van de IJssel in Dieren en het pontje ‘Steeds Voorwaarts’.