Zondag viert Spankeren ook Rheden 450 jaar

Wilspamarkt en kerk Spankeren. Foto: Studio Rheden

– Spankeren staat zondag 17 september in het teken van Rheden 450 jaar. Het dorpsfeest start daar met een fietspuzzeltocht van ongeveer 20 kilometer in de omgeving van Spankeren.

De fietstocht start om 9.45 uur bij de muziektent op het Kerkplantsoen. Bij terugkomst van de tocht kunnen de fietsers genieten van de Bigband Jalafusi, Dierens gemengd Kamerkoor Canzonet en de rock- en popband Move Your Mind.

Wie niet op de fiets klimt, kan al vanaf 12.00 uur twee presentaties bekijken in de dorpskerk op het pleintje.

Eerst is een beeldverslag te zien van 15 en 16 april en de tweede is een presentatie met als titel ‘Spankeren in beeld’ met de activiteiten van de Spankerense verenigingen en stichtingen die vertegenwoordigd zijn in de voorbereidingscommissie ‘450 jaar Rheden’.

En vanaf 13.00 uur is er een lunch op het Kerkplantsoen voor iedereen die zich hiervoor heeft opgegeven.

Ook is er voor alle dorpsbewoners op de Spankerense Dorpsdag de gelegenheid om gezellig een drankje te drinken tijdens alle muziekoptredens. En natuurlijk is de Spankerense schout Tineke Hamer met het mobiele gemeentehuisje de hele dag aanwezig op het Kerkplantsoen. Ze zal ook iets vertellen over de geschiedenis van onze gemeente.

Gemeentehuis – Foto: Rheden