Oprichter GPRB Magda Rook terug in de gemeenteraad van Rheden

Magda Rook. Foto: Omroep Gelderland

– Magda Rook keert terug in de gemeenteraad van Rheden. Ze keert tijdelijk terug als vervanger van Arjan Bosveld, die in ieder geval vier maanden afwezig zal zijn. Haar installatie staat inmiddels op de agenda ingepland.

Arjan is sinds 2018 raadslid namens GPR Burgerbelangen, daarvoor was hij raadsvolger. Om persoonlijke, medische redenen doet hij tijdelijk een stapje terug. “We gaan ervan uit dat hij wanneer hij hersteld is, over vier maanden weer terugkeert in de raad“, aldus fractievoorzitter Thomas Eskes.

Magda Rook is een oude bekende. Als mede-oprichter van GPR Burgerbelangen heeft zij een lange staat van dienst. Na 12 jaar raadslidmaatschap moest ze zelf in 2022 om medische redenen afzien van haar plek in de raad, maar ze bleef wel lid van de partij. En na anderhalf jaar is ze nu weer volledig hersteld van long covid. GPR Burgerbelangen is blij dat Rook bereid is om Arjan vier maanden te vervangen.

Zie ook: Magda Rook, de nummer drie van GPR Burgerbelangen stopt als raadslid
Zie ook: Raadsleden nemen afscheid en krijgen Koninklijke onderscheiding
Zie ook: Wie vertegenwoordigt GPR Burgerbelangen bij de gemeenteraadsverkiezingen?