Bedriegertjesrally start zaterdag bij Kasteel Rosendael

Klassieke auto's. Foto: Rob de Lelij

– Dit jaar wordt er wederom een Bedriegertjesrally georganiseerd. De start is bij Kasteel Rosendael in Rozedaal. Daar komt ook de naam vandaan. De Bedriegertjes is de naam van een fonteinvloer als onderdeel van een schelpengalerij.

Meedoen is niet voor iedereen weggelegd. Inschrijving kost namelijk 266 euro per auto, waar maar twee deelnemers in mogen zitten. Maar dat is inclusief een borrel en lunch.

Dit jaar zijn er op zaterdag 23 september twee klassen in de puzzelrit. Een toerklasse voor automobilisten die geen ervaring hebben met de rally en een sportklasse.

De zesde rally wordt georganiseerd door de vereniging Tafelronde 104 Rheden. Doel van de Bedriegertjesrally is de juiste route te rijden en de daarbij behorende gevonden controle borden te noteren op de controlekaart in de juiste volgorde. De opbrengst van de 23 equipes gaat naar Cultuurbedrijf RIQQ.