IVN organiseert paddenstoelencursus voor beginners

Paddenstoelen. Foto: Martin Slijper

– Paddenstoelen lijken uit het niets te verschijnen. Je kunt ze overal tegenkomen. Het meest in de herfst. Daarom organiseert IVN Oost-Veluwezoom in oktober een korte paddenstoelencursus die bestaat uit twee lesavonden en twee excursies.

Tijdens de lesavonden wordt ingegaan op de vraag wat zijn paddenstoelen, hun vormenrijkdom, de groeiwijze, de rol van paddenstoel in de natuur, de voortplanting en hun relatie met andere planten. En kun je ze eten?

Ook wordt verteld waar je op moet letten als je, met hulp van een paddenstoelenboek, de naam of familie van een paddenstoel wilt opzoeken.

De bijeenkomsten zijn op de woensdagavonden 11 en 25 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in de Klaproos, Korenbloemstraat 21 in Rheden. De excursies zijn op de zaterdagmiddag 14 en 28 oktober van 13.30 tot 15.30 uur. Omdat IVN veel tijd in de cursus steekt kost deze 25 euro per persoon. Aanmelden kan tot 24 september.

BuitenGewoon is hét natuurplatform van Omroep Gelderland.
Het laatste nieuws uit de natuur vind je op buitengewoon.nl.