Dieren viert zaterdag groot dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’

Rheden 450 jaar. Foto: Rheden

– Komende zaterdag gaat het dak eraf in Dieren. Dan vieren de Dierenaren vanaf 13 uur het dorpsfeest ‘Rheden 450 jaar’. Dit start met de kinderspelen op het Ericaplein achter het Callunaplein onder leiding van verkennersgroep De Bospatrouille.

DJ Kevin Jansen, beter bekend als KTJ zal de gehele dag vanaf 13.00 uur het programma muzikaal aan elkaar draaien. Hij heeft zijn podium op het evenementen terrein tegenover Theothorne. Om 14.00 uur is het podium beschikbaar voor eventuele rappers of jeugdigen die zich daar willen presenteren.

Optredens

Ook is er een ‘Live Battle’ op het grote podium tussen 14.00 en 15.00 uur. Daarna zullen er optredens zijn van Dierens kamerkoor Canzonet, dweilorkest T is niks en T wurt niks, de Gelre band en de Dierense Harmonie.

VrijeTijdsMarkt

Aan de zijkant van het Ericaplein bij de ingang van bibliotheek en de Oase vindt er een VrijeTijdsMarkt plaats. Op de markt staat een aantal organisaties waar je iets van je interesse kan vinden om je vrije tijd te besteden. Je kunt hierbij denken aan het houden van een aquarium, modeltreinen, toneelspelen, schilderen, kleding maken, handwerken, werken met hout en nog veel meer. Je kunt ook workshops in de bibliotheek volgen.

Op de VrijeTijdsMarkt kun je de diverse organisaties aantreffen zoals de Selimiye Moskee, Oase, 4Noppes, Dorpshuis Spankeren, toneelvereniging Micro, Selimiye Moskee, Samen Stenfert, het Inloophuis Dieren en de VrijeTijdsVleugel in het Duynhuis.

Avondprogramma

Onder de vrolijke noten van dweilorkest ‘Tis Niks Wut Niks’ (18.00 uur) kruipt het avondprogramma langzaam naar de live optredens van lokaal bekende muzikanten. In de avond zijn er optredens van drie bandjes. Roadhouse (19 uur) en twee projectbands speciaal voor het jubileum van de gemeente bij elkaar gebrachte muzikanten: ‘Opgeteld 450’ (20.30 uur) en ‘Multicollor’ (22.00 uur).

Wat organiseert de verkennersgroep De Bospatrouille?