Gemeente keurt nieuwe dorpsvlag Laag-Soeren goed

Laag-Soeren. Foto: Marc Nijborg

– De nieuwe dorpsvlag van Laag-Soeren is dinsdagavond officieel goedgekeurd door de gemeenteraad van Rheden via een hamerstuk. Twee weken geleden lieten raadsleden tijdens een ‘voorbereidende vergadering’ in Ellecom al weten dat het een mooi initiatief is.

De nieuwe dorpsvlag is tijdens de raadsvergadering aan de voorzitter van de raad overhandigd door Petra Rademakers, de winnares van het ontwerp van de vlag.

De vlag hangt al sinds 12 mei in de mast in het het dorp Laag-Soeren. De vlag bestaat uit silhouetten van twee edelherten in een groene omgeving. De vlag is ontworpen door een inwoner uit het dorp.

Er waren in totaal 28 ontwerpen gemaakt door 26 inwoners uit Laag-Soeren. Ruim 230 inwoners hebben uit alle ontwerpen van vlaggen één winnaar gekozen in ‘t Sprengenhus van Laag-Soeren. Petra Rademakers kreeg de meeste stemmen. Ze werd tot winnaar uitgeroepen bij de start van het Oranjefeest in Laag-Soeren. Rademakers koos ervoor om silhouetten van twee edelherten op de vlag af te beelden omdat in Laag-Soeren regelmatig edelherten te horen zijn als ze burlen tijdens bronsttijd.

Het is op dit moment niet bekend of andere dorpen in de gemeente Rheden ook plannen hebben voor een eigen dorpsvlag.