Winkeleigenaar Douglas achtervolgt dieven door winkelstraat

Winkeleigenaar Douglas achtervolgt dieven door winkelstraat. Foto: Martin Slijper

– Winkeliers hebben regelmatig last van winkeldiefstal. Vaak worden de dieven gepakt maar soms lukt dat niet helemaal. Afgelopen week lukte het de winkeleigenaar van Douglas wel op een zeer bijzondere manier.

De eigenaar van Douglas en tevens van Etos in Velp kreeg van één zijn medewerkers te horen dat er een winkeldiefstal plaatsvond. Twee mannen en twee vrouwen zouden zonder af te rekenen de winkel hebben verlaten. Ze hadden voor bijna 1500 euro aan waarde meegenomen in een special gefabriceerde tas.

Omdat op dit moment de winkel wordt verbouwd, stond het alarm tijdelijk niet aan. Daardoor konden ze makkelijk door de poortjes lopen zonder dat het alarm af ging. Maar alle camera’s in de winkel stonden wel aan. En daarop is de winkeldiefstal ook te zien.

Gestolen goederen bij Douglas Velp – Foto: Douglas

Toen de eigenaar de diefstal in de gaten kreeg, volgde een achtervolging in de winkelstraat van Velp. Die dieven hadden hun auto voor De Gelderse Partijhandel geparkeerd. Daar stapte de twee mannen in. Maar de twee vrouwen rende verder. Bij De Overtuin kon de eigenaar van de winkel de vrouwen inhalen. Toch kon de eigenaar niet voorkomen dat ze in de snelle Audi bij de twee mannen konden instappen.

Omdat veel mensen in de Hoofdstraat van Velp getuigen waren van de snelle achtervolging, werd ook meteen de politie gebeld. Die zijn de Audi A6 op het spoor gekomen en hebben de vier dieven uit Bulgarije binnen 10 minuten kunnen aanhouden. Daarna kon de politie de gestolen goederen weer teruggeven aan de eigenaar van de winkel.

De daders hebben van de eigenaar een winkelontzegging voor het leven gekregen.