Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest

Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest. Foto: Martin Slijper

– Rheden was het laatste dorp in de gemeente Rheden wat afgelopen zaterdag ‘Rheden 450 jaar’ vierde. De organisatie had het feest opgedeeld op vier verschillende lokaties in het dorp. Het Meester B. van Leeuwenplein, Dorpskerk, Dorpspomp, Korenbloemstraat en ’s avond in Ons Huis.

Rheden was het laatste dorp in de gemeente Rheden wat afgelopen zaterdag ‘Rheden 450 jaar’ vierde. De organisatie had het feest opgedeeld op vier verschillende lokaties in het dorp. Het Meester B. van Leeuwenplein, Dorpskerk, Dorpspomp, Korenbloemstraat en ’s avond in Ons Huis.

Het 450-jarig jubileum werd met het draaiorgel geopend door wethouder Gea Hofstede. Dit gebeurde bij de Dorpskerk in Rheden waar ook een kleine kunst- en brocante markt aanwezig was. Daarnaast waren er nog optredens van muzikanten en diverse kraampjes waar kunstenaars uit het dorp hun werk lieten zien.

Ondanks het het droge en zonnige weer was het niet echt druk op het dorpsfeest in Rheden. In de Groenestraat stond veel in het teken van ‘vroeger’: ambachten als vlas en wol spinnen, imkeren, handwerk en middeleeuwse muziek op zelfgemaakte instrumenten.

Bij Ons Huis konden kinderen diverse spelletjes doen en in de Korenbloemstraat werd een klaproostoer georganiseerd met kunst en toneel. De dag werd zaterdagavond afgesloten in Ons Huis met veel muziek.

Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper
Rheden kijkt terug op een mooi dorpsfeest – Foto: Martin Slijper