Weer geen treinen tussen Arnhem en Dieren van 23 tot 29 oktober

Trein. Foto: Martin Slijper

– Prorail sluit het spoor af van maandag 23 tot en maandag 30 oktober tussen Arnhem Velperpoort en Dieren. Zeven dagen lang is er geen treinverkeer. Prorail moet werkzaamheden uitvoeren aan de treinstations van Rheden en Velp.

NS zet bussen in

Beide stations worden volgens Prorail verbeterd zodat reizigers straks profiteren van een gelijkvloerse in- en uitstapmogelijkheid. Tijdens de werkzaamheden rijden er bussen in plaats van treinen.

Velp

In 2022 heeft ProRail de hoogte van de bestrating op perron 2 van station Velp laten aanpassen zodat het perron op gelijke hoogte kwam met de vloer van de treinen. Dat maakt instappen makkelijker, ook voor mensen die minder goed ter been zijn. Maandag 23 oktober start de aannemer met de aanpassing van de bestrating op perron 1 van station Velp.

Rheden

Prorail start 25 oktober met de perronbestrating op station Rheden. Het gehele werk in Velp en Rheden duurt tot 30 oktober. Naast de perronbestrating vernieuwt het bedrijf ook de keerwanden en vervangt hij perronmeubilair zoals bankjes en prullenbakken.

Stremming overwegen

Tijdens de werkzaamheden sluit de aannemer twee overwegen af op de Stationsstraat in Velp en de Groenestraat in Rheden.

Treinstation Velp – Foto: Martin Slijper