Gemeente Rheden geeft gratis bomen weg

Jarige gemeente geeft 450 bomen weg. Foto: Rheden

– De gemeente Rheden is jarig. Op dinsdag 17 oktober bestaat de gemeente naar eigen zeggen 450 jaar. Daarom geeft de gemeente 450 bomen gratis weg aan inwoners om te planten in eigen tuin. Vanaf 17 oktober tot 1 november 2023 kan iedere inwoner een boom kiezen uit 16 verschillende soorten.

Inwoners die graag een boom willen hebben, kunnen voor 1 november een boompje reserveren. Als er teveel aanvragen wordt er geloot. Wie een boompje krijgt kan deze rond 1 december ophalen.

De boompjes zijn dan ongeveer 2.5 tot 5 meter hoog met kluit en ze hebben een waarde afhankelijk van de soort van een paar tientjes per stuk volgens de gemeente.

Bomen leveren dus een belangrijke bijdrage aan een aantrekkelijke en gezonde leefomgeving. En volgens wethouder Dorus Klomberg is het “een leuk aandenken aan ons jubileumjaar en onze dorpen worden er gezonder en groener van.

Zie ook: Bestaat gemeente Rheden op 17 oktober echt 450 jaar?