Opnieuw veel klachten over liften op treinstation van Dieren

Treinstation Dieren. Foto: Martin Slijper

– Opnieuw klagen mensen over de liften op het treinstation van Dieren. Van de vier liften waren er twee op het station dagen lang buiten gebruik. Één lift van Prorail werkte niet en één lift van de gemeente Rheden.

Op het treinstation in Dieren zijn in totaal vier liften, drie van ProRail en één van de gemeente Rheden. Als je met de trein wil reizen en je ‘moet’ in Dieren gebruik maken van de liften is het nooit zeker of je kunt reizen en of je op tijd aankomt.

Nadat Anneke met haar zoon bij aankomst op het station ontdekte dat de liften niet deden, belde ze eerst met de gemeente. Die zou terugbellen maar ze hoorde nooit meer iets. Ook belde ze met ProRail. Toen ze boos werd zonder iemand te beledigen of te schelden verbrak de servicemedewerker gewoon de verbinding. “Het is een schande hoe ze gehandicapten zo behandelen.”

Anneke: “Mijn zoon miste daardoor zijn trein naar Zwolle. Hij nam de bus naar Zutphen, ook daar bleek het perron niet te bereiken omdat de lift stuk was.

De NS klantenservice kon pas 2 uur later een taxi aanbieden. Dat geweigerd en met twee bussen met 40 minuten overstap in Zwolle aangekomen. Ik ben vertrokken om 08.40 en om 13.45 uur in Zwolle aangekomen. Het is gewoon verschrikkelijk.

Treinstation Dieren – Foto: Martin Slijper

Brandweer bellen?

Uiteindelijk deed Anneke er deze keer 5 uur over om van Dieren naar Zwolle te komen met haar zoon die in een elektrische rolstoel zit. Maar het kan nog erger. Wat moet je eigenlijk doen als je niet van het perron af kan komen omdat de liften niet werken en je hebt al de laatst toegankelijke trein gemist? Brandweer bellen?

Zie ook: Liften dagen lang buiten gebruik op treinstation in Dieren

Oorzaak

De oorzaak van alle storingen is niet bekend. Mogelijk heeft het te maken met hangjongeren die nog steeds regelmatig in het P+R gebouw te vinden zijn. Buurtbewoners melden ook dat ze daar regelmatig het brandalarm horen. Opmerkelijk is dat de brandweer dan niet komt kijken.

Gelukkig kunnen ze het alarm op afstand uitzetten. Als er echt brand is dan gaat de gemeente ervan uit dat iemand de brandweer belt“, zo vertelt een bezoeker van de parkeerplaats.

Anneke: “Het is niet zo’n ramp als een lift het 1 keer per jaar niet doet. Maar bij deze liften is het meer regel dan uitzondering. De door NS aangeboden taxi is eigenlijk nooit een oplossing omdat het heel lang duurt voor die er is. Het probleem is gewoon dat er geen escape is als de liften stuk zijn. Vroeger kon je hoe dan ook nog op het perron komen.”

Op dit moment is de lift op het treinstation zelf nog steeds kapot. Hierdoor is het niet mogelijk om met een rolstoel op het perron te komen of eraf.

Lift NS Dieren – Foto: Studio Rheden