Klusklauwen wil schuurtje in Velp verbouwen met asbest

Klusklauwen wil schuurtje in Velp verbouwen met asbest. Foto: Martin Slijper

– Op TV Veronica is sinds een paar weken het nieuwe tv-programma ‘Klusklauwen’ te zien. Hierin laten de bouwvakkers elke vrijdag om 20.30 uur zien hoe je moet klussen. Klusklauwen was onlangs ook op bezoek in Velp om daar een nieuwe klus te klaren. Maar dat liep helemaal verkeerd af.

De bouwvakkers, Ed en Arwin, moesten een schuurtje van Beau en Dion in de Oranjestraat opknappen en omtoveren tot een mancave. De eigenaar woont net een half jaartje in Velp en wilde het schuurtje gebruiken om daar ook zijn motor op te knappen.

De bouwvakkers moesten het schuurtje opknappen, maar het was in zeer slechte staat. Ze wilden het eigenlijk liever meteen slopen. Het schuurtje was vervallen, stond helemaal scheef en er zat asbest in. De bewoners moesten dat zelf laten verwijderen, maar daar ging het fout.

Klusklauwen wil schuurtje in Velp verbouwen met asbest – Foto: Martin Slijper

Toen Ed en Arwin begonnen met klussen, kwamen ze erachter dat er nog steeds asbest in het schuurtje lag. Het was niet opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf, volgens de klussers. Wat er toen gebeurde, is te zien in de uitzending van Klusklauwen. Bekijk hier de hele uitzending terug.