Toename van rijden onder invloed in de gemeente Rheden

Alcohol test. Foto: Politie

– We zijn bijna aan het einde van het jaar. Toch kijken we nog even terug op het jaar 2022. Uit de meest recente cijfers van de politie blijkt dat vorig jaar weer meer mensen zijn betrapt op rijden onder invloed in onze gemeente.

Er zijn door de politie in 2022 maar liefst 65 processen-verbaal uitgeschreven. In 2021 waren dat er nog 46. Dat is een stijging van 41 procent.

In de afgelopen tien jaar is het aantal mensen dat betrapt wordt op rijden onder invloed in de gemeente Rheden juist aanzienlijk gedaald. Sinds 2012 is er een daling van 19 procent te zien in deze statistieken.

Deze aanhoudingen betreffen gevallen waarbij bestuurders onder invloed waren van alcohol, drugs en/of medicijnen en ook personen die weigerden deel te nemen aan het onderzoek zijn opgenomen in de politiecijfers.