De veerpont in Dieren is er weer klaar voor

Veerpont Steeds voorwaarts' Dieren. Foto: Martin Slijper

– Drie weken lang was de veerpont ‘Steeds Voorwaarts’ tussen Dieren en Olburgen deze maand uit de vaart. Dat betekent dat iedereen tijdelijk moest om rijden. Maar vanaf maandag 6 november vaart de pont weer.

Eigenaar Roland Jansen moest de pont drie weken uit de vaart halen vanwege de vijfjaarlijkse keuring.

Maar dat is nog niet helemaal zeker. De sleepboot, die de veerpont naar Dieren moet slepen heeft schroefschade waardoor het nog iets langer zou kunnen duren. Mocht alles tegenzitten, dan zal de veerpont pas donderdagmorgen om 6.30 uur weer gaan varen, zo meldt eigenaar Roland Jansen.

Toeristen die vaak een fietstocht maken langs de IJssel en over de Posbank kunnen dan via Brummen of Doesburg fietsen. Wie van Olburgen via Doesburg naar Dieren wil moet al gauw 12 km om fietsen.

Update: Veerpont In Dieren gaat donderdag weer varen