Dierense Speeltuin Vereniging zet vrijwilligers Sonja en Berry in het zonnetje

Dierense Speeltuin Vereniging zet vrijwilligers Sonja en Berry in het zonnetje. Foto: Studio Rheden

– Vele generaties kinderen hebben gespeeld bij de Dierense Speeltuin Vereniging. Dat kan dankzij het team van vrijwillige medewerkers. Al 45 jaar zijn Sonja en Berry Kappel hier actief als vrijwilliger. Voor het bestuur, medewerkers en leden is er reden om hen te huldigen.

Ze zijn nog altijd dagelijks actief voor de Speeltuin, Berry als penningmeester en altijd inzetbaar voor alle hand- en spandiensten. Sonja in de winkel, ledenadministratie en als fondsenwerver. Ze worden ook wel de Oma en Opa van de speeltuin genoemd. Hun droom, de speeltuin geschikt maken voor alle kinderen, is uitgekomen.

De Gelreband verraste zaterdag met een muzikale huldiging. Burgemeester Van Eert sprak zijn dankbaarheid uit voor het werk dat het echtpaar heeft gedaan voor de vele kinderen. Hij gaf namens de gemeente Rheden bloemen en twee grote chocolade harten. Vervolgens sprak president Albert Lentink van de Buurtschap Dieren de jubilarissen toe en gaf hen een miniatuur van het beeld dat op het Marktpleintje in Dieren Zuid staat, ‘de marktkoopman’.

Dierense Speeltuin Vereniging zet vrijwilligers Sonja en Berry in het zonnetje – Foto: Studio Rheden

Tenslotte bood kunstenaar en oprichter van ‘De Spelerij’ Jos Spanbroek een uniek en creatief kunstwerk van zijn hand aan. Spanbroek sprak uit dat “de Dierense Speeltuin, mede door de grote inzet van Sonja en Berry, de mooiste speeltuin van Nederland is.” En daar konden alle aanwezigen van harte mee instemmen.

Dierense Speeltuin Vereniging zet vrijwilligers Sonja en Berry in het zonnetje – Foto: Studio Rheden